הועד למאבק ברצח עם
מאבק בגזענות
מופעל על ידי דרור ישראל
הוועד למאבק ברצח-עם – ארגון יהודי וכלל אנושי
מטרתו לפעול להפסקתם ומניעתם של כל מעשי הרצח המאורגנים בידי אדם, ארגון או מדינה של כל קבוצה מובחנת, מיעוט אתני, מעמד או עם. באמצעות מעקב, הנגשת מידע, פעולה ציבורית, חינוך, סיוע לפליטי רצח-עם, גינוי קיומו של הנשק הגרעיני ויצירת קואליציה כלל-אנושית שסיסמתה "לעולם לא עוד".
בין הפעילויות שיזם הועד למאבק ברצח-עם:
- מעקב אחר מוקדי סכסוך: "הוועד למאבק ברצח עם" עוסק בלמידה ומחקר של הקונפליקטים העולמיים ומעשי האלימות לשם זיהוי הנקודות בהן מתפתחת סכנה או הוצאה לפועל של רצח-עם.
- חינוך למאבק ברצח עם: "הוועד למאבק ברצח עם" עוסק בהפצת חומרי קריאה, ביצירת מערכי לימוד ובהפצתם בקרב מוסדות חינוך. אנו מעוניינים לארגן מועצה ציבורית אשר תכלול אנשי רוח ומעשה שיחברו יחדיו למאבק ברציחות-עם.
- הנגשת המידע: "הוועד למאבק ברצח עם" מפתח כלים ומנגנונים להפצת מידע, נתונים וחומרים בדבר רצח-עם: אתר אינטרנט, מרכז הדרכה פתוח למבקרים, ימי עיון פתוחים לציבור, דו"ח ציבורי שנתי וכל אמצעי אחר שיימצא לנכון.
- פעולה ציבורית למאבק ברצח עם: "הוועד למאבק ברצח עם" פועל להסבת תשומת הלב הציבורית, הישראלית והעולמית למעשי רצח-עם טרם ובזמן התרחשותם, וכך ליצירת דעת קהל שתשפיע על המוסדות המוסמכים ועל מקבלי ההחלטות בישראל ובעולם לפעול להפסקה ומניעה של מעשים אלו באמצעות ארגון הפגנות ומצעים נוספים של לחץ ציבורי.
- יצירת קואליציה כלל-אנושית שסיסמתה "לעולם לא עוד": "הוועד למאבק ברצח עם" יקיים קשרים עם תרבויות, עמים וקבוצות מובחנות אחרות אשר היו או הינם קורבנות לרצח-עם במטרה לסייע לקבוצות אתניות אלהבהתמודדות עם ההשלכות המתמשכות הנוראיות של רצח-עם ולהביא את העולם להכרה בסבל של אותן קבוצות.
- סיוע לפליטי רצח-עם: "הוועד למאבק ברצח עם" יקדם פעולות סיוע פסיכו-סוציאלי והכשרה מקצועית לפליטי רצח-עם בישראל ובעולם ויפעל לקידום זכויות פליטי רצח-עם.
- גינוי קיומו של הנשק הגרעיני: "הוועד למאבק ברצח-עם" יעסוק ביצירת תודעה ציבורית רחבה המגנה את קיומו של נשק גרעיני כנשק בלתי-מוסרי המחזיק בחובו את אפשרות רצח העם כהכרח.
פרוייקטים בקטגוריה

רוג'ום
רשת קהילות יוצרות "רוג'ום" מבית תנועת דרור ישראל, נולדה מתוך הרגשה של צורך עמוק ומשותף לצעירים וצעירות מכלל רחבי הארץ ביצירה של דרכים חדשות. דור הY בישראל נולד למציאות כלכלית חברתית של חוסר ביטחון בשוק העבודה, העדר מסגרות חברתיות, ושינויים גדולים ומהירים אשר מותירים הרבה מהמסרים של הדורות הקודמים לא אפקטיבים. הקהילות המקומיות נפגשות אחת […]

כפר ביתא ישראל
מרכז חקלאי חינוכי המשמש גם כמרכז מבקרים תיירותי חוויתי, שמטרתו לשמר ולתת ביטוי לערכי התרבות והמורשת של יהודי אתיופיה. המרכז פועל להעמקת ההיכרות של הציבור עם תרבות יהודי אתיופיה, באמצעות חקר התרבות והמורשת העשירה שהביאו איתם העולים, קיום אירועים, סדנאות והרצאות בנושא חגים ומועדים הייחודיים ליהדות אתיופיה (יום הסיגד, יום הזיכרון לנספים בדרך מאתיופיה לירושלים), […]

עמותת קהילה
העמותה הוקמה על ידי קיבוץ תמוז ומפעילה רשת מעונות ארצית לגיל הרך לצד פרויקטים חברתיים רבים בתוך העיר בית שמש- מעון יום, צהרון, מרכזי זכויות, מועדוניות לנוער בסיכון, מרכז קיימות וליווי ועדי שכונות. אתר עמותת קהילה: http://www.tamuz.org.il/kehilla/