הנני

פריסה ארצית

אודות

עמותת "הנני" הוקמה בשנת 2005 והיא מקימה ומלווה קהילות משימתיות של יוצאי אתיופיה בדרום הארץ, בנגב וביישובים המהווים פריפריה חברתית וגאוגרפית.
חברי הקהילות מפעילים מגוון תכניות לאוכלוסייה הרחבה: נוער וילדים, צעירים ומבוגרים. הם מגבשים סביבם חזרה את הקהילה שהתפרקה ומהווים מודל לחיקוי עבור בני הנוער.

לקהילת יוצאי אתיופיה יש ברכה מיוחדת להעניק לקהילה הרחבה: מדובר בקהילה מסורתית עם עוצמות נדירות ששמרה על ערכי היהדות במסירות במשך 2500 שנה, למרות היעדר הקשר עם יהדות התפוצות.
כאשר נוצרה הזדמנות לעלות לארץ הקודש, בני הקהילה לא היססו, ויצאו למסע מפרך. ולמרות התלאות והאבדות הכבדות בנפש, הם המשיכו בגבורה במסע לירושלים מתוך ציונות טהורה.
עם זאת, כיום חלק משמעותי מהעוצמות הללו לא באות לידי ביטוי. לכן פועלת הנני להשבת העוצמה לקהילה באמצעות פעילויות המבוססות על נקודות החוזק שלה:

  1. מרחבי קהילה לחיזוק הקהילתיות
  2. פעילות של חקלאות קהילתית המשיבה לקשישים את מעמדם כעמוד התווך של המשפחה
  3. מנהיגות נוער המחזקת את הזהות של הצעירים והחיבור שלהם לשורשים.

הפעלת כפר "ביתא ישראל" – מרכז ארצי לשימור והנחלת מורשת יהודי אתיופיה

חזון

קהילת היהודים יוצאי אתיופיה הינה קהילה המשמרת ומטפחת את זהותה התרבותית, יוזמת ויוצרת, מובילה ומשפיעה על בניית חברה ישראלית מתוקנת.

מרחבי הקהילה

הקו המנחה של הפעילות הוא פיתוח יוזמה ויצירתיות, בניית הזהות האישית, חיזוק המורשת וחיבור לחברה הישראלית מתוך מקום של עוצמה ונתינה.

מטרות המרחב:

  • פיתוח מנהיגות ומעורבות חברתית בקרב התושבים: נוער, צעירים ומבוגרים
  • חיזוק הזהות האישית והקהילתית בקרב הנוער והילדים וצמצום הפער הבין-דורי

הקהילה מקיימת מפגשים קבועים של אחת לחודש בממוצע למשך שעתיים לפחות. חברי הקהילה מפעילים יוזמות חברתיות באזור הפעילות בהיקף של 75 שעות התנדבות שנתיות בממוצע לכל חבר.

"שורשים"

תכנית  "שורשים חקלאות קהילתית"

מיזם ייחודי שמטרתו לחזק את מעמדם של מבוגרים בני הקהילה ע"י יצירת עיסוק עצמאי בחקלאות. במסגרת הפרויקט עוסקים מבוגרים בני הקהילה האתיופית בעיבוד קרקעות חקלאיות ובגידול ירקות ותבלינים בשיטות מסורתיות. התוכנית מספקת למבוגרים מסגרת פעילות חברתית, פעילות גופנית קלה בחיק הטבע והזדמנות לעשייה חיובית ומשמעותית.

מטרות התכנית:

  • ​תעסוקה ועשייה משמעותית ומספקת ושיפור המצב הבריאותי למבוגרים יוצאי אתיופיה.
  • שיפור מעמד המבוגר בעיני עצמו ובעיני הסובבים אותו
  • חיזוק התא המשפחתי וצמצום הפער הבין דורי

מנהיגות נוער

בני נוער וילדים רבים מהקהילה האתיופית מתמודדים עם מציאות מורכבת. למרות שרובם נולדו וגדלו בארץ ישראל, משבר ההגירה שחווה דור ההורים ממשיך לתת בהם את אותותיו.
בני הנוער נחשפו לתרבות מערבית והישגית השונה לחלוטין מהתרבות בבית. המסורת שהיתה בעבר מקור לגאווה הפכה למושא ללעג, הפער הבין דורי הלך והתעצם ונוצר משבר זהות שהוביל לפגיעה בביטחון העצמי, תחושת ניתוק, נשירה ממסגרות, התנהגויות סיכון ולעיתים אף הידרדרות לפשיעה.

 

פרויקט מנהיגות הנוער מחזק את זהותם היהודית-אתיופית מסייע להם לבנות בעצמם חוסן פנימי, המאפשר להם להשתלב בקלות רבה יותר בכל מסלול בחייהם, החל מבחירה בשירות צבאי/לאומי משמעותי, וממשיך בלימודים אקדמאים, ובבחירת מקצוע לחיים התואם את כישוריהם האמתיים.

הפעילות מתמקדת בשלושה מעגלי השפעה: מדריך – עבודה פרטנית וקבוצתית, משפחה – חיזוק התא המשפחתי וקהילה – יצירת שייכות קהילתית.

מטרות הפרויקט:

  • פיתוח מנהיגות ומצוינות בקרב בני הנוער והילדים
  • חיזוק הזהות האישית של בני הנוער והילדים, חיבור לשורשים ויצירת גאוות יחידה קהילתית.
  • יצירת איתנות משפחתית והשבת מקומה של המשפחה כגורם משפיע ומכוון בחיי בני הנוער.

הצעירים מקיימים פעילויות ומפגשים קבועים לאורך השנה העוסקים בנושאים כמו בניית זהות אישית, חיבור לשורשים, אחריות, מנהיגות, מעורבות חברתית, נתינה, הכוונה למסלולי המשך, מניעת התמכרויות, מיניות, ניהול פיננסי, בניית קשר זוגי ועוד. לצד אלה מתקיימים גם אירועי שיא ופעילויות מיוחדות כמו טיולים, מסעות, פעילות משותפת עם ההורים, חגים והתנדבויות

פרטים נוספים

אתר | פייסבוק |

יצירת קשר

פרוייקטים של הקהילה

כפר ביתא ישראל

מרכז חקלאי חינוכי המשמש גם כמרכז מבקרים תיירותי חוויתי, שמטרתו לשמר ולתת ביטוי לערכי התרבות והמורשת של יהודי אתיופיה. המרכז..

להרחבה

תכנית "והגדת לבנך"

מיזם ייחודי ויצירתי במסגרתו צעירים, משפחות ובני נוער מתעדים את הוריהם וסביבתם הקרובה בסיפורי הגבורה וההתמודדות במסעם מאתיופיה לירושלים, בחיים..

להרחבה

עוד קהילות