המסע לשוויון חברתי

בין מגזרים, יוצאי אתיופיה, מאבק בגזענות, מעגלי לימוד, עליה, צעירים, קשר בין דורי

מופעל על ידי מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות

תגיות: בין מגזרים, יוצאי אתיופיה, מאבק בגזענות, מעגלי לימוד, עליה, צעירים, קשר בין דורי,

אחת מהפרוייקטים המשותפים שזכינו לקיים הוא המסע לשוויון חברתי-

מסעם של הקהילה האתיופית להעלאת תודעת חייהם בחברה הישראלית

יט-כג בחשוון, 11/21-17

פרויקט ייחודי מסוגו, בו המועצה, על הרשתות והתנועות השותפות בה, יצאו יחדיו למסע לשינוי תודעתי על הקהילה האתיופית ועל מצבה בחברה הישראלית כיום.
במהלך המסע, קויימו עשרות סלוני FACE IT ברחבי הארץ אותם יזמו חברי הקהילות המשימתיות בבתיהם ובמועדוני פעילות. הסלונים היו פתוחים לקהל הרחב ואפשרו לשמוע מגוף ראשון על החוזקות וההתמודדויות של הקהילה. לסיום- דנו באחריות החברתית לשינוי המצב והתודעה הציבורית.
ולהרחבה:
לא ניתן להתעלם מארועי הקיץ האחרון. ארוע מותו של הנער מהקהילה האתיופית בתקרית עם השוטר גרר אחריו התפרצויות וגלי צעקה של הקהילה האתיופית על מצבם המופלה והגזעני במדינת ישראל של שנות האלפיים. לא לכך יחלו יהודי הקהילה האתיופית בשובם ארצה, אל ארץ הקודש, כאחד משבטי ישראל.
הקהילה האתיופית מנסה בכל כוחה לחיות ככל אחד במדינה, אך צבע עורם אינו מרפה את הסטיגמות המגיעות למעשי גזענות בהיקפים נרחבים. לא מעט מבני העדה הצליחו לשבור את תקרת הזכוכית אך עדיין, נערים וצעירים ישראלים יוצאי אתיופיה אינם מרגישים בטוחים בשכונות ביתם, ואף ניזוקים בגוף ובנפש בשל צבע עורם.
המחאה החברתית של הקהילה האתיופית בקיץ לימדה כי יש בורות על מצבם ועל הקף התופעה בקרב החברה הישראלית. בנוסף, היה ברור כי לא האלימות והכוחניות יביאו
לשינוי המצב. בשותפות בין מגזרית הכוללת את חברי הקהילה האתיופית, משרדי ממשלה, עמותות חברתיות ואזרחיות, ועסקים בניהם: מנהל חברה ונוער-משרד החינוך, חברה למתנסי"ם, פדרציית ניו-יורק, מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות, מועצת ארגוני הילדים והנוער, ארגון "פנימה", ארגון "אחרי" , עמותת "פידל", חברת "פיינל".
הוחלט לצאת למסע אל עבר שוויון הזכויות לטובת הקהילה האתיופית. מסע, אשר יעלה לתודעת הציבור את הצדדים השונים של חיי הקהילה האתיופית בחברה הישראלית. הן את ההצלחות, והן את צלקות הגזענות והאפליה. מסע, שיניע את החברה הישראלית לעשות שינוי בתפיסה ובמעשה כלפי חברי הקהילה האתיופית.

פרוייקטים בקטגוריה

גני ילדים "תוצרת הארץ"

מתוך אמונה בשילוב ושיח בין השבטים השונים בחברה הישראלית ומתוך השאיפה לחינוך איכותי משלב הוקמו גן הילדים בראשית וגן אלומה בעיר לוד. גני הילדים תוצרת הארץ משלבים ילדים בני העיר וילדים של משפחות צעירות אשר עברו להתגורר בעיר כחלק מרשת הצעירים שלנו. הילדים מגיעים ממשפחות בעלי זהות חילונית וזהות דתית וזוכים לקבל במסגרת הגן חינוך […]

החלוץ – חינוך דרך ספורט

"החלוץ" הוקם בשנת 2010, מתוך מטרה להנחיל ולעודד תרבות ספורט הוגנת ושוויונית במגרשים בארץ. דרך הספורט אפשר ללמוד על קבוצתיות, הנהגה, אחריות, משמעת עצמית, התגברות על אתגרים, עזרה לחברים ופרגון. אחד מאתגריו המרכזיים של החלוץ היא העובדה שנערות לוקחות פחות חלק בספורט בכלל ובמשחקי הכדור בפרט. לכן בחלוץ עומלים לקידום ספורט הנשים בפרט החל מגיל […]

שולחן השבת לזכר רינה שנרב ז"ל

מדי ערב שבת, סביב שולחנות ערוכים, כשריח התבשילים באוויר, מתכנסים עשרות אנשים לסעוד יחד את סעודת השבת. מבוגרים וילדים, בעלי משפחות קשיי יום ומבוגרים בודדים, עולים חדשים וותיקים, מבני כל עדות ישראל- כולם הופכים מדי שבוע למשפחה אחת- משפחת "שולחן השבת". אחד המפעלים הייחודים של גמ"ח חסד בלוד הוא "שולחן השבת". שולחן השבת הינו מיזם […]