מקו"ם בתנועה

בין מגזרים, הכשרה/קורסים, חינוך, כלכלה וחברה, מנהיגות, מעגלי לימוד

מופעל על ידי מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות

תגיות: בין מגזרים, הכשרה/קורסים, חינוך, כלכלה וחברה, מנהיגות, מעגלי לימוד,

בתי מדרש לצדת חברתי לחברי מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות

רשת של בתי מדרש מקומיים (רשות מקומית או חבל ארץ), המורכבת מנציגים מקבוצות וקהילות מקומיות מתנועות ורשתות שונות החברות במועצה. בבסיס בית המדרש קבוצות לומדות ומשוחחות הנפגשות אחת לשלושה שבועות לפגישת ערב מלווה ומודרכת חברתית ותוכנית על תכני צדק חברתי וזהות ישראלית.

"…כדי לבנות כאן חברת מופת צודקת שבמרכזה ניצב האדם, עלינו להבטיח בו זמנית ארבע חירויות: חירות מעוני, חירות מעושק, חירות מנחשלות וחירות מבערות. בשביל להגיע לכך אין די בהבטחת שוויון ניטראלי ופורמאלי של הזדמנויות וסיכויים. רק מערכת פעילה, הבאה להבטיח מראש את הערבות ההדדית, תוכל למנוע את הקיטוב הסוציאלי בחברה הישראלית, על כל השלכותיו המסוכנות על איכותנו החברתית ועל עצמתנו. גדולתה של הציונות המגשימה היתה תמיד בכך, שדגלי הגאולה הלאומית, ההחלמה החברתית והתחייה התרבותית, היו בידיה לדגל אחד— לפנינו כלים שלובים שאינם ניתנים להפרדה כפי שדמוקרטיה האמיתית אינה ניתנת לחלוקה. והדמוקרטיה אמיתית רק כאשר היא תלת מימדית – פוליטית, סוציאלית ותרבותית בעת ובעונה אחת…" (יגאל אלון)

מטרות

  1. הרחבת השיח אותו מקיימת המועצה בשנים האחרונות ליצירת (קואליציית) שותפות של ארגונים ותנועות, דבר שביכולתו להרחיב את המועצה ופועלה בתוככי ולמען החברה הישראלית.
  2. יצירה של קבוצות משוחחות מקרב הקבוצות והקהילות המשימתיות אשר יפעלו ביחד כלפי המקום בו הם חיים .
  3. התמודדות משותפת על מושגים מכוננים כגון "ישראליות", "צדק חברתי", "קהילה משימתית", "תיקון עולם" – היכרות עם נקודות המבט השונות , לכדי יצירת הסכמות.
  4. חיזוק התשתית החברתית במדינת ישראל, חיזוק המרכז המשותף.
  5. יצירת קשרים בין אישיים, (אמיתיים וחזקים) יחסים ראשוניים, בין חברי וחברות קהילות שונות בחברה הישראלית- שיביאו לאחריות אישית אחד כלפי השני. (זה על זו, זו על זה.)

אופן הפעולה הוא בניית 5 קבוצות לומדות שיהיו מקום לבירור והסכמה משותפת של חברי וחברות הקהילות המשימתיות על תפקידו של הצדק החברתי בביסוסה של זהות משותפת לחברי המועצה ולחברה הישראלית בכלל.

לאחר שלבים ראשוניים של גיבוש התכנית, נצא אחרי החגים לחודש של הכשרת וגיבוש של קבוצת המדריכים: במטרה לברר במשותף את מהויותיו העמוקות של המושג – "צדק חברתי" – זאת ע"מ לחזק את הבסיסים לפעולה משימתית משותפת לטובת החברה הישראלית כולה. מטרתו של שלב זה היא ליצור קבוצה מגובשת של מדריכים ומדריכות מכלל ארגוני המועצה סביב התכנים שיוסכמו במשותף. באמצעות העמקה ולמידה משותפת של התכנים וכן מתן של כלים פרקטיים להדרכת הקבוצות הלומדות.  כתיבת תכנית ההדרכה תתקיים הן במפגשים משותפים והן בצוותי עבודה אשר יחקרו שאלות מרכזיות.

"…הנה דמתה הארץ מובלעות מובלעות, כמו חתכו בבשרה החי. כל אחד דובר את שפת סימניו, מגדר את הטריטוריה שלו, נוטל את ליטרת הבשר ואחריו – המבול. נטולי אתוס ישראלי מוסכם, מפריטים הישראלים את עצמם לדעת…" (דוד אוחנה)

 

 

פרוייקטים בקטגוריה

קהילת נשים

קהילה נשים  שהוקמה ב2016 במטרה להעצים ולעודד נשים בעלות תשובה לעשות תהליך שינוי עם עצמן,עם המשפחות שלהן ועם הסובבים אותן. הזדמנות לנשים החולקות חזון משותף של צמיחה עצמית והתפתחות אישית  לחקור את עצמן ולחולל שינוי שמיטיב איתן ,עם ילדיהם ובעליהן. מאות נשים מכל הארץ חוות מסע משותף מתוך דאגה לעצמן ולילדיהם כדי ליצור קשר עמוק,מלא […]

תיירות חברתית

על מנת לחשוף ולמנף את העשייה של הקהילות, היזמים החברתיים ומיזמי התעסוקה, הקימו בארץעיר מיזם תיירות חינוכית בשם "פנימה", המזמין מבקרים מהארץ ומחו"ל להכיר ולחוות את הפעילות מבפנים. למיזם שותפים הרשות לפיתוח הנגב. עד כה: 8,000 מבקרים 225 קבוצות 20 ערים ברחבי האחרץ 15 סוגי סיורים שונים פנים אל פנים עם ישראלים אמיתיים הייחודיות של […]

צעד לעתיד

צעד לעתיד הינה תכנית להכנה לשירות משמעותי לבני נוער מהקהילה הקווקזית. התכנית מופעלת על ידי עמותת מדור לדור בשיתוף האגף הבטחוני חברתי ומשרד הביטחון ומתחילה כבר בכיתה י'. היא מכינה את בני הנוער לצו ראשון ושני, מכווינה אותם לשירות משמעותי ומלווה אותם גם במהלך השירות תכנית "צעד לעתיד" מתקיימת במוקדים רבים ברחבי הארץ, בניהם: באר […]