בית הספר השלום לילדי פליטים ביוון
חינוך, ילדים, מאבק בגזענות, מנהיגות, נוער, רווחה, תרבות
מופעל על ידי תנועת הבוגרים של השומר הצעיר
אל מול מלחמת האזרחים העקובה מדם המתחרשת בסוריה, ומתוך שיתוף פעולה ארוך שנים, בחרנו אנחנו- בוגרי תנועת השומר הצעיר יחד עם שותפינו בחטיבה הערבית "אג'יאל" לצאת אל האי לסבוס ולהקים שם בית ספר לשלום עבור מאות ילדי פליטים.
זהו מודל חינוכי – קהילתי אשר, בעלויות נמוכות ביותר, מצליח לתת מענה הוליסטי מקיף למאות ילדים ובני נוער פליטים.
בית הספר מסייע בצמצום פערים ומספק את הכלים הטובים ביותר לבניית העתיד של אותם ילדים וילדות. בזכות פשטותו של המודל והתבססותו ברובו על כוחות פנימיים של קהילות הפליטים ניתן יהיה להרחיבו ולשכפל אותו להיקפים משמעותיים בזירות שונות בהווה ובעתיד.
250 תלמידים מ-7 לאומים שונים- סורים, אפגנים, כורדים, קונגולזים, יזידים, איראנים, ועיראקים לומדים יחד בבית הספר שלנו. בית ספר המתנהל ב-5 שפות שונות: ערבית, פרסית (דארי), צרפתית, כורדית ואנגלית. הילדים לומדים בכיתות לפי שפת אם וקבוצות גיל.
זהו מודל ייחודי המאפשר הכרה בזהותם והיכרות עם האחר מתוך מקום בטוח. בין הנושאים הנלמדים: אנגלית, מתמטיקה, שיעורי חברה וכישורי קריאה וכתיבה בשפת האם של התלמידים. שיעורי אמנות, חינוך גופני ונושאים נוספים נלמדים על בסיס קבוע גם הם במערכת השעות.
צוות הוראה המורכב מ-15 מורים מקהילת הפליטים באי – המורים-פליטים מלמדים בעצמם את השיעורים בבית הספר בשפת האם של התלמידים.
לאורך השבוע מתקיימות פעילויות חווייתיות אותם מובילים התלמידים הבוגרים יותר, במודל של אחריות חברתית ופיתוח מנהיגות פנימית בבית הספר. בני הנוער הבוגרים שותפים להובלת בית הספר ואחראיים על ילדים צעירים מהם. מדי חודש מתקיים אירוע קהילתי בו משתתפים הורי התלמידים ומשפחותיהם.
פרוייקטים בקטגוריה

רקמה אנושית
מאז פרוץ מגפת הקורונה בישראל, מספר המתים הולך וגדל והם נשארים רק בגדר מספר. אנשים ללא שום או שם משפחה, ללא כתובת וללא זיכרון ראוי למי ומה שהיו. לכבודם הקימו בדרור ישראל את אתר "רקמה אנושית – יד זיכרון לנפטרי הקורונה בישראל". באתר תוכלו למצוא את שמות הנפטרים, פרטיהם וסיפורהם שהצליחו ללקט מהעיתונות וממקורות נוספים. […]

כפר ביתא ישראל
מרכז חקלאי חינוכי המשמש גם כמרכז מבקרים תיירותי חוויתי, שמטרתו לשמר ולתת ביטוי לערכי התרבות והמורשת של יהודי אתיופיה. המרכז פועל להעמקת ההיכרות של הציבור עם תרבות יהודי אתיופיה, באמצעות חקר התרבות והמורשת העשירה שהביאו איתם העולים, קיום אירועים, סדנאות והרצאות בנושא חגים ומועדים הייחודיים ליהדות אתיופיה (יום הסיגד, יום הזיכרון לנספים בדרך מאתיופיה לירושלים), […]

"על גבול האור" – משלחת חינוכית לעבודה עם נוער פליט באוגנדה
מדי שנה (ולפעמים פעמיים בשנה) אנו מוציאים משלחת מחנכים לאוגנדה להדריך וללוות ילדים וילדות, נערים ונערות דרום סודנים, פליטי מלחמת אזרחים עקובה מדם. נערים ונערות אלו היו חניכי תנועת הנוער המחנות העולים בישראל, הוחזרו לדרום סודן עם הקמתה ומשפרצה בה מחדש מלחמת אזרחים קשה, הם נמלטו לאוגנדה. כעת הם לומדים בפנימיות באוגנדה בנפרד ממשפחותיהם. הבחירה […]